Publicador de continguts


Agents de la Policia Local identifiquen un conductor sense carnet i amb la ITV caducada


11 de maig de 2024

El conductor va presentar un permís de conduir irregular
El distintiu de la ITV que duia el vehicle no coincidia amb la data d'inspecció

Palma, 10 de maig de 2024. El passat 5 de maig, a les 21.20 h, agents de la Policia Local de Palma varen interceptar un turisme al carrer del Llaüt durant un control de trànsit rutinari. El vehicle presentava un deficient estat de conservació, fet que en va motivar la inspecció per part dels agents.

En requerir la documentació al conductor, un jove veneçolà de 25 anys, va presentar un permís de conduir que, pel seu aspecte, denotava no haver estat expedit pel Govern de Veneçuela. El jove reconegué que n’havia tramitat la renovació a través d'un conegut, al qual va entregar 50 euros.

Consultats els registres informàtics, constava que la darrera Inspecció Tècnica de Vehicles, realitzada el maig de 2022, havia resultat desfavorable. No obstant això, al parabrisa davanter, els agents varen observar que al distintiu adhesiu de la ITV constava una vigència fins al maig de 2024, la qual cosa no coincidia amb la informació obtinguda.

Pel que fa a la titularitat del vehicle, el conductor manifestà que era propietat de la seva sogra, però que no se n'havia fet el canvi de titular.

Amb tota la informació recollida, els agents varen informar el conductor de la seva condició d'investigat no detingut per la presumpta comissió de dos delictes: un, contra la seguretat viària per conduir sense haver-ne obtingut el permís; un altre, de falsificació de certificat de document públic.

Els agents varen intervenir el permís de conduir fals i el distintiu de la ITV, i immobilitzaren el vehicle al dipòsit municipal de la Riera.

Finalment, varen informar l'investigat de l’obligació de comparèixer davant l'autoritat judicial en ser citat.

Conduir un vehicle de motor o ciclomotor sense haver obtingut mai el permís o la llicència de conducció corresponent pot suposar una pena de presó de fins a 6 mesos, en el seu grau màxim.

D'igual manera, l'ús deliberat d'un certificat fals pot implicar una pena de multa de fins a 6 mesos, en el seu grau màxim.
 

Data darrera modificació: 11 de maig de 2024