Publicador de continguts


Detingut per desobediència/resistència greu als agents de l'autoritat en l'exercici de les seves funcions


7 de juliol de 2024

El detonant va ser la seva actitud incívica amb l'accés i sortida dels clients a un supermercat

 

Palma, 7 de juliol de 2024.- Al voltant de les 12.30 hores del passat dijous, una dotació de la Unitat de Seguretat Integral (USEI) va ser comissionada per la Base del 092, a un supermercat del carrer Aragó, ja que pel que sembla hi havia un home alterant l'ordre públic, increpant, molestant i insultant als clients de l'establiment.

Una vegada en el lloc van contactar amb un responsable del comerç i requeridor del servei, el qual els va explicar que l'home (ara detingut), es trobava davant una porta d'accés al local i que portava molt de temps molestant als clients que entraven i sortien del comerç. Els insultava, especialment de manera sexista a les dones, i deixava escombraries en l'entrada. Van indicar que havien parlat en diverses ocasions perquè cessés la seva actitud, sense resultat. Per tot l'exposat finalment va decidir requerir l'auxili policial.

Els agents es van entrevistar amb l'assenyalat, de nacionalitat marroquina i 36 anys d'edat, aquest va mantenir en tot moment una actitud xulesca, desafiadora, cínica i poc col•laboradora amb els actuants. Amb aquesta falta de col•laboració, a crits, canvi de porta d'accés al supermercat i va ignorar novament després de diversos requeriments i advertiments que podria incórrer un delicte de desobediència. A la qual cosa es va negar en rotund a atendre les instruccions dels actuants i va oferir resistència activa en tot moment.

Quan es procedeixi a desplaçar-ho lleument amb la força estrictament necessària, va respondre fent força activa completament en contra direcció de la qual els agents li indicaven, provocant que caigués a terra al costat d'un dels actuants. I per tot això es va procedir a la seva detenció, fet que va provocar que el citat es posés complementi fos de si, en actitud agressiva i sense parar d'insultar-los. Controlada la situació, va ser emmanillat per a traslladar-ho a vehicle habilitat. De camí al cotxe patrulla va arribar a agredir a un altre agent, propinant-li puntades en les cames i cintura del policia, sense que calgués procurar-li assistència mèdica. La seva agressivitat va continuar a l'interior del vehicle. Finalment, van aconseguir rebaixar la tensió i traslladar-ho a les dependències policials de Sant Ferran, on va rebre assistència mèdica del 061.

Destacar que durant la diligència de ressenya del detingut, est, va oposar resistència i va intentar, sense èxit, autolesionar-se. Una vegada concloses les primeres diligències va ser traspassat a la Policia Nacional per a la seva posada a disposició judicial.

Data darrera modificació: 7 de juliol de 2024