Publicador de continguts


Investigat un conductor amb el permís retirat i amb documentació d'un mort


8 de juny de 2024

El conductor va presentar als agents la documentació d'un mort per a ocultar la seva veritable identitat

La suma de les condemnes de suspensió del permís de conduir superen els 65 mesos

Palma, 8 de juny de 2024.- El passat 4 de juny, agents de la Unitat Motoritzada (UMOT) van localitzar en un control de documentació de vehicles a un conductor que circulava pel carrer San Francisco de Sales amb el permís de conducció retirat per decisió judicial i per a tractar d'ocultar la seva veritable identitat, va presentar la documentació d'una persona morta.

Els fets van ocórrer a les 12.15 hores, quan els agents van donar l'alt a un turisme. En sol·licitar la documentació al conductor, est els va lliurar un permís de conduir i una targeta sanitària a nom d'un ciutadà neerlandès de 54 anys. No obstant això, les comprovacions realitzades pels policies van revelar que la filiació corresponia a la d'una persona que havia mort recentment.

Davant les preguntes dels agents, el conductor va mostrar una actitud poc col·laboradora i no va ser fins al cap de més de 35 minuts que va accedir a facilitar de paraula unes noves dades identificatives.

Donada la naturalesa verbal de la informació proporcionada i l'actitud mostrada pel conductor, se li va comunicar que seria traslladat a dependències policials per a procedir a la seva plena identificació. En requerir-li que buidés les seves butxaques per a comprovar si portava algun objecte perillós, el conductor va treure una targeta intermodal amb la seva fotografia, la qual l'identificava clarament com un ciutadà bolivià de 48 anys.

Després de consultar les bases de dades, els agents van comprovar que sobre el conductor pesaven tres suspensions judicials del permís de conduir, que sumades, superaven els 65 mesos de privació del dret a conduir vehicles de motor.

Per tot això, se'l va informar el conductor que havia incorregut en un presumpte delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle de motor amb el permís retirat judicialment, i se li va comunicar la seva condició d'investigat no detingut.

A més, se li va denunciar administrativament per no haver passat la ITV del vehicle en termini i es va aixecar una acta d'incompliment de la Llei orgànica de Protecció a la Seguretat Ciutadana per facilitar dades falses durant la seva identificació.

La documentació del mort va ser intervinguda i remesa a l'autoritat competent. Al no poder conduir, una persona degudament autoritzada es va fer càrrec del vehicle.

Data darrera modificació: 8 de juny de 2024