Publicador de continguts


Investigats dos conductors per presumptes delictes contra la seguretat viària


13 de maig de 2024

Un dels conductors quadruplicava la taxa d'alcohol permesa
L'altre conductor tenia tots els punts del permís retirats

Palma, 12 de maig de 2024. El passat 7 de maig, a les 19.56 hores, agents de la Policia Local de Palma varen rebre una telefonada a la Sala del 092 perquè compareguessin al carrer de la Mar Jònica. Pel que sembla, un turisme hi circulava de manera erràtica, pujant a la vorera i anant de banda a banda.

El vehicle va ser localitzat circulant per la intersecció entre el carrer de la Mar Jònica i l'avinguda de Son Rigo. En adonar-se de la presència dels agents, el conductor va detenir el turisme enmig de la calçada; tot seguit tragué el seu telèfon mòbil i simulà que rebia una telefonada.

El conductor, un home espanyol de 46 anys, presentava clars símptomes d'embriaguesa. La prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 1,02 mg/l d'alcohol en aire expirat, la qual cosa quadruplicava la taxa màxima permesa.

Se li va comunicar la seva condició d'investigat no detingut i va ser citat a comparèixer davant l'autoritat judicial com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle de motor sota la influència de begudes alcohòliques.

Cal recordar que conduir un vehicle de motor o un ciclomotor sota la influència de begudes alcohòliques és un delicte que pot suposar pena de presó de fins a 6 mesos en el seu grau màxim, i privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors per temps superior a 1 any, i fins a 4 anys.

 

Així mateix, el passat 6 de maig, agents policials varen interceptar un conductor espanyol de 79 anys en un control rutinari realitzat al carrer del Déntol. En verificar la seva documentació, es va comprovar, mitjançant els registres informàtics, que el seu permís de conduir no estava en vigor per la pèrdua total de punts. El conductor del turisme va reconèixer haver continuat conduint sabent que li havien retirat el permís.

Es va informar el conductor de la seva condició d'investigat no detingut i va ser citat per a comparèixer davant l'autoritat judicial com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle de motor amb pèrdua total de punts del permís.

El vehicle va ser immobilitzat pels agents en el dipòsit municipal de Sa Riera.

Conduir un vehicle de motor o ciclomotor en els casos de pèrdua de vigència del permís o la llicència per pèrdua total dels punts assignats legalment pot suposar una pena de presó de fins a 6 mesos, en el seu grau màxim.


 

 

Data darrera modificació: 13 de maig de 2024