Publicador de continguts


Operatiu conjunt de seguretat per a viatges d’estudis a l’Arenal


8 de juny de 2024

Coordinació policial per a prevenir el consum excessiu d’alcohol, botellots i conductes incíviques

El dispositiu especial s’iniciarà el 9 de juny per a garantir la seguretat a la zona de l’Arenal durant els viatges d’estudis

 

Palma, 8 de juny de 2024. El passat dilluns 3 de juny es va mantenir una reunió entre l’inspector cap de la Policia Local de Llucmajor, el tinent cap de lloc de Llucmajor-l’Arenal de la Guàrdia Civil, l’inspector cap de la Comissaria del Districte de la Platja de Palma de la Policia Nacional i l’intendent cap de la Policia Local de Palma. L’objectiu de la trobada era planificar una resposta policial coordinada davant els viatges d’estudis que tenen com a destinació la zona de l’Arenal.

En la reunió es varen analitzar les fórmules més adequades per a abordar aquest tipus de turisme “sensible”, que es concentra principalment a la zona de l’Arenal de Llucmajor durant quatre setmanes. Agències especialitzades de la Península ofereixen paquets de viatges dirigits a estudiants de batxillerat, alguns dels quals són majors d’edat, i que solen tenir una durada de cinc dies.

Les activitats promogudes per a aquests grups inclouen excursions amb autocar a diferents punts de l’illa, com Alcúdia, Calvià o Son Fusteret, a Palma, per a assistir a concerts musicals. A més, s’han detectat botellots organitzats per part dels mateixos estudiants, principalment a la zona final de l’Arenal, compartida entre els termes municipals de Palma i Llucmajor.

Davant aquesta situació, els quatre cossos policials han acordat implementar un servei especial coordinat, que s’iniciarà el diumenge 9 de juny a les 22 h i es perllongarà fins al 5 de juliol. L’objectiu principal d’aquest dispositiu preventiu és fer front al consum excessiu d’alcohol, als botellots i a les conductes incíviques.

Data darrera modificació: 8 de juny de 2024