Publicador de continguts


Un conductor embriac fuig d’un control d’alcoholèmia i és interceptat després d’una persecució


8 de juliol de 2024

El conductor va triplicar la taxa màxima permesa d’alcohol
Va presentar als agents un permís de conduir estranger caducat

 

Palma, 8 de juliol de 2024. Agents de la Unitat Motoritzada (UMOT) de la Policia Local de Palma varen interceptar, la matinada del passat 29 de juny, un conductor embriac, que va fugir d’un control d’alcoholèmia. L’individu, de nacionalitat peruana i 40 anys, va donar positiu en les proves de etilometria, amb un resultat de 0,90 mg/l d’alcohol en aire expirat, que superava àmpliament el límit legal de 0,25 mg/l.

Els fets es varen produir a les 23.05 h, a la rotonda de Pere Cabrer, quan una furgoneta hi va pujar les rodes del lateral esquerre i va continuar la marxa fent cas omís als senyals dels agents perquè es detingués.

Iniciada la persecució, els agents varen aconseguir interceptar el conductor a l’altura del quilòmetre 11 de l’autopista de Llevant. En apreciar-hi signes evidents d’embriaguesa, se’l va instar a fer les proves de etilometria, amb el resultat positiu indicat.

En sol·licitar-li la documentació, va presentar un permís de conduir estranger caducat i en fou denunciat administrativament.

El conductor, en qualitat d’investigat no detingut, va ser citat per a comparèixer davant l’autoritat judicial com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.

Un amic de l’investigat, que va presentar un permís de conducció en vigor i va donar negatiu en les proves d’alcohol, es va fer càrrec del vehicle.

Data darrera modificació: 8 de juliol de 2024